Απάντηση αναμένουν CDU/CSU από τον Μάρτιν Σουλτς

12:39 14/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Χείρα συνεργασίας έτειναν CDU και CSU προς τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς για σχηματισμό κυβέρνησης. Το ραντεβού των τριών ηγετών των κομμάτων διήρκεσε δυόμισι ώρες και δεν διέρρευσε κάτι από τις συνομιλίες τους.

Ωστόσο, ακολούθησε γραπτή δήλωση των κομμάτων σύμφωνα με την οποία: «Οι εκπρόσωποι των CDU και CSU έκαναν σαφές ότι επιθυμούν να ξεκινήσουν μαζί με το SPD

διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης«.

«Ο διάλογος ήταν ανοιχτός και έγινε σε πνεύμα εμπιστοσύνης» σημειώθηκε χωρίς να γίνει καμιά αναφορά σε κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επρόκειτο στην ουσία για μια πρώτη ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ, τον Χορστ Ζεεχόφερ, τον Μάρτιν Σουλτς και τους προέδρους των KO ομάδων τους.

Στη γραπτή ανακοίνωση, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, δεν εμφανίζεται καν ο όρος «μεγάλος συνασπισμός» δεδομένου ότι αποτελεί κόκκινο πανί για το SPD. Στο πρόσφατο κομματικό συνέδριο η αριστερή πτέρυγα του κόμματος είχε καταστήσει σαφές ότι η συνάντηση με τα συντηρητικά κόμματα μόνο υπό την προϋπόθεση ανοιχτής έκβασής της θα έπρεπε να γίνει. Ο Μάρτιν Σουλτς μάλιστα δεσμεύτηκε ενώπιον των συνέδρων ότι δεν θα υπάρξει αυτοματισμός προς την κατεύθυνση μεγάλου συνασπισμού, σύμφωνα με την DW.

The post Απάντηση αναμένουν CDU/CSU από τον Μάρτιν Σουλτς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα