Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα λογοδοτήσετε σε Ειδικά Δικαστήρια για όσα κάνετε

21:40 21/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis τονίζοντας: «Δεν ψάξατε για ενόχους, τους επιλέξατε».

Δεσμεύτηκε ότι οι κυβερνώντες θα λογοδοτήσουν τόσο για τη Novartis όσο και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου

εξαμήνου του 2015 αλλά και για το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία, από συστάσεως ελληνικού κράτους, σημείωσε.

«Εσείς κ. Παπαγγελόπουλε, και η εισαγγελέας Διαφθοράς Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI προσπαθώντας να με σπιλώσετε, και έχετε θράσος να μιλάτε για παρακράτος, αν θέλετε να μάθετε ποιοι είναι παρακράτος ρωτήστε τους δικαστές» δήλωσε και στη συνέχεια κατήγγειλε ότι η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη ήξερε για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πριν γίνουν στις 4 Φεβρουαρίου.

«Εξανάγκασαν σε παραίτηση την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς και έστρεψαν την προσοχή τους στη σπίλωση των αντιπάλων. 11 μήνες πριν, ανήγγειλαν μέσω Βαξεβάνη για μένα και τον Πικραμμένο προτού υπάρξει μαρτυρία» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Πού ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν κληρονομικό χάρισμα, μαντικές ικανότητες; πήγαν σε χαρτορίχτρες; Έστησαν συκοφαντία, άρχισαν να τη διαδίδουν, και μετά βρήκαν τους ψευδομάρτυρες» τόνισε.

Ολόκληρη δικογραφία στηρίζεται σε αστήρικτες και χυδαίες κατηγορίες, σε «εικάζω, άκουσα, μού είπαν, νομίζω. Στα στοιχεία του FBI δεν υπάρχει τίποτε για εμένα» υπογράμμισε με σαφείς αιχμές και σημείωσε: «Ποιος είναι ο υπουργός ΠΚ που τον κρύβουν στοργικά, ενώ τους υπουργούς μου τους πέταξαν στα σκυλιά;».

θα λογοδοτήσετε:

–Και για τις πιέσεις που ασκήσατε στη Δικαιοσύνη,

–Και για την ανομία στα Πανεπιστήμια, που εσείς επαναφέρατε.

–Και για τους δικούς σας τους «Ρουβίκωνες» που εξελίσσονται σε «τάγματα εφόδου».

–Και για το «αριστερό παρακράτος», που δικός σας υπουργός Δημόσιας Τάξης

κατήγγειλε, όταν τον παραιτήσατε.

Για όλα αυτά θα λογοδοτήσετε…

Για όλες αυτές τις υποθέσεις θα γίνουν και Εξεταστικές Επιτροπές και Προανακριτικές Επιτροπές μέχρι και Ειδικά Δικαστήρια.

Ώστε κανείς στο μέλλον, να μη διανοηθεί να δείξει τέτοιον αμοραλισμό, τέτοια ανευθυνότητα, να πει τέτοια ψέματα, να πολιτευθεί τόσο αδίστακτα, να προκαλέσει τόση ζημιά, και να προσπαθήσει να καταλύσει το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Το να λογοδοτήσετε, δεν είναι θέμα «αντεκδίκησης» όσων ταλαιπωρείτε σήμερα. Είναι θέμα προστασίας του Πολιτεύματος, ώστε μελλοντικά να μη κινδυνεύει από ανθρώπους σαν κι εσάς…

Μόνο που σεις δεν θα λογοδοτήσετε με στημένους ψευδομάρτυρες. Όχι! Εσείς θα λογοδοτήσετε έχοντας απέναντί σας μάρτυρες χωρίς κουκούλες, και τα στοιχεία σε βάρος σας θα είναι συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα, Αλλά πραγματικά στοιχεία!

Τέτοιες ώρες, μέσα από απειλές και προκλήσεις για την πατρίδα, θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι. Αλλά δεν χτίζεις ενότητα με συκοφαντία και ανευθυνότητα.

Δεν χτίζεις ενότητα σπιλώνοντας τους αντιπάλους σου και διχάζοντας το λαό. Το «Μπαρμπαρόσσα» έφτασε πια ως το… Σούνιο κι εσείς ονειρεύεστε… «τροχήλατες βαλίτσες» στο Μαξίμου!

Εγώ δεν σας έβρισα ποτέ, κ. Τσίπρα! Δεν σας αποκάλεσα «Γερμανοτσολιάδες», ούτε «γιουσουφάκια των δανειστών», ούτε «Μερκελιστές» – όπως κάνατε εσείς.

Σας καταγγέλλω για όσα κάνετε στη χώρα. Γιατί δεν είστε το «καινούργιο», όπως παρουσιάζεστε. Είστε το πολύ παλιό. Είστε το χειρότερο κομμάτι του παλιού! Είστε η σύγχρονη ύβρις για την Δημοκρατία μας!

Όσο μένετε πληγώνετε την Ελλάδα! Κι όταν φύγετε, θα λογοδοτήσετε για όσα κάνατε. Κάθε Τραγωδία έχει και την Κάθαρσή της, κύριε Τσίπρα. Και δεν θα υπάρξει «από μηχανής Θεός» να σας σώσει.

Θα λογοδοτήσετε για όλα! Ξέρω ότι με αντιπαθείτε πολύ! Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί… Αλλά ξεπεράσατε όλα τα όρια!

Οι συκοφαντίες που πετάτε στον ανεμιστήρα δεν θα αγγίξουν εμένα. Θα επιστρέψουν σε σας. Αλλά αποδυναμώνουν και τη Βουλή και τη Δημοκρατία! Κατά βάθος αυτό θέλετε. Αλλά δεν θα σας το επιτρέψουμε… Αρκετά σας ανεχθήκαμε! Να το ξέρετε, λοιπόν: Δεν θα σας σταματήσουμε απλώς. Θα σας νικήσουμε!

Και στο τέλος, θα λογοδοτήσετε… Θα λογοδοτήσετε για τη σκευωρία που στήσατε εναντίον μου! Θα λογοδοτήσετε για τα ψέματα που είπατε στον κόσμο!. Θα λογοδοτήσετε για τις πληγές που ανοίξατε στην Πατρίδα μας! Θα λογοδοτήσετε και για τη ζημιά που κάνατε στη χώρα… Να το θυμάστε: Θα λογοδοτήσετε για όλα!»

Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα λογοδοτήσετε σε Ειδικά Δικαστήρια για όσα κάνετε

The post Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα λογοδοτήσετε σε Ειδικά Δικαστήρια για όσα κάνετε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα