Έκρηξη Βενιζέλου στη Βουλή- Διαπράττετε εσχάτη προδοσία

21:21 21/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Για «σκευωρία, που όμοιά της δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα που ερευνά την υπόθεση Novartis», μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υπαγορεύσει στη Δικαιοσύνη το κατηγορητήριο, καταργώντας έτσι το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών.

«Το φάντασμα του Κόλια ζωντανεύει», είπε, αναφερόμενος στον πρόεδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος συνεργάστηκε με τη χούντα των συνταγματαρχών και έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός

της, το 1967.

«Στέλνω από το βήμα της Βουλής μήνυμα ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας στη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστών», πρόσθεσε, και κατήγγειλε απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τής Κατερίνας Θάνου, διεθύντριας τού νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

«Στήνετε τη σκευωρία εδώ και ενάμισι χρόνο, η εφημερίδα της κυβερνήσεως του Βαξεβάνη έγραφε για εμπλοκή πρωθυπουργού πριν ένα χρόνο και γνώριζε την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος 48 ώρες πριν εκείνη καταθέσει», είπε.

«Ο πολιτικός στόχος σας είναι προφανής: διεμβολισμός της ΝΔ και στόχευση των προσώπων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που δεν συναινούν στο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας την υψηλών τόνων ομιλία του ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσχάτη προδοσία και ζήτησε εκλογές με το δίλημμα Δημοκρατία ή αυταρχισμός, ευρωπαϊκή προοπτική ή περιπέτεια, κράτος Δικαίου ή βαθύ κράτος.

Έκρηξη Βενιζέλου στη Βουλή- Διαπράττετε εσχάτη προδοσία

The post Έκρηξη Βενιζέλου στη Βουλή- Διαπράττετε εσχάτη προδοσία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα