Σάλος από το ψηφιακό χαράτσι – Παρέμβαση από τον Νίκο Παππά

15:26 16/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη σε άσχετο νομοσχέδιο το υπουργείο Πολιτισμού επιβάλλει φόρο από 2% – 6% εφάπαξ με την αγορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ υπέρ των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων, μέτρο που αναμένεται να επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αν και αρχικά ο νόμος για φόρο 2% προέβλεπε επιβολή του φόρου στις συσκευές με μνήμη άνω των 4 Gigabites, τώρα θα πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξάρτητα της μνήμης της συσκευής.

Επίσης, επιβαρύνονται επιπλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 TB και με 4% οι φωτοτυπικές μηχανές, τα scanner, οι εκτυπωτές το χαρτί φωτοτυπίας και οι σκληροί δίσκοι μέχρι 1TB.

Ωστόσο, το μέτρο του υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που εξέφρασε τη διαφοροποίησή του με ανάρτησή του στο twitter καλώντας σε επανεξέταση.

Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί.Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) May 16, 2018

«Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες».

The post Σάλος από το ψηφιακό χαράτσι – Παρέμβαση από τον Νίκο Παππά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα