Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου

14:13 16/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σακελλαρίου άφησε αιχμές για τις διαρροές σχετικά με τον νόμο Κατρούγκαλου και για υποχώρηση του κράτους δικαίου, ενώ τόνισε «Φοβόμαστε πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων».

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ συγκεκριμένα, χαρακτήρισε αδιανόητες τις διαρροές για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει. Καθώς ο νόμος κρίθηκε συνταγματικός με οριακή πλειοψηφία, κάτι για το οποίο, όπως φαίνεται, ο ίδιος διαφωνούσε,

γι’ αυτόν τον λόγο, εμφανώς συγκινημένος είπε ότι οδηγείται στην «επώδυνη απόφαση» της παραίτησης. Ο κ. Σακελλαρίου τον Ιούνιο ολοκλήρωνε τη θητεία του, έπειτα από 42 χρόνια στο Δικαστικό Σώμα.

Στη δήλωση παραίτησης εξαπέλυσε επίθεση σε όσους δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ. «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας».

The post Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα