Παραιτήθηκε ο Νικ. Σακελλαρίου – Στη θέση του η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ

15:06 16/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Καθήκοντα προέδρου ΣτΕ αναλαμβάνει η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ έπειτα από την παραίτηρη του Νικόλαου Σακελλαρίου υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση και σαφείς αιχμές.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σακελλαρίου εξαπέλυσε επίθεση για τις διαρροές σχετικά με τον νόμο Κατρούγκαλου και έκανε λόγο για υποχώρηση του κράτους δικαίου, ενώ τόνισε «φοβόμαστε πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων«.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ συγκεκριμένα, χαρακτήρισε αδιανόητες τις διαρροές για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει. Καθώς ο νόμος κρίθηκε συνταγματικός με οριακή

πλειοψηφία, κάτι για το οποίο, όπως φαίνεται, ο ίδιος διαφωνούσε, γι’ αυτόν τον λόγο, εμφανώς συγκινημένος είπε ότι οδηγείται στην «επώδυνη απόφαση» της παραίτησης. Ο κ. Σακελλαρίου τον Ιούνιο ολοκλήρωνε τη θητεία του, έπειτα από 42 χρόνια στο Δικαστικό Σώμα.

Στη δήλωση παραίτησης εξαπέλυσε επίθεση σε όσους δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ. «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας».

Η έως σήμερα αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αϊρίν-Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ γεννήθηκε το 1954 στην Καλαμάτα. Διορίστηκε εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 22-2-1980. Προήχθη στον βαθμό του πρωτοδίκη στις 31-3-1982, του παρέδρου του ΣτΕ στις 29-4-1985 και στον βαθμό του συμβούλου του ΣτΕ στις 24-7-1997. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει γαλλικά.

The post Παραιτήθηκε ο Νικ. Σακελλαρίου – Στη θέση του η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα