«Ρουκέτα» Νίμιτς: Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί την ταυτότητα των Σκοπιανών

20:17 1/2/2018 - Πηγή: Aixmi

«Ρουκέτα» εκτόξευσε πριν από λίγο ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει θέσει θέμα αμφισβήτησης της ταυτότητας των Σκοπιανών. «Δεν έχω ακούσει τέτοιο στις συζητήσεις που είχα», είπε.

Η δήλωση αυτή είναι εξόχως σημαντική, καθώς έγινε στα Σκόπια και μπροστά στον υπουργό των Εξωτερικών τους, λίγες στιγμές μάλιστα

μετά τη δήλωση του Νίκολας Ντιμιτρόφ ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι Μακεδόνες και ότι δεν πρόκειται να βρεθεί συμβιβασμός για το όνομα αν εγερθεί, στη διαπραγμάτευση, ζήτημα ταυτότητας.

Πολλά ερωτήματα για το ποια είναι η αλήθεια εγείρει και το σχόλιο κύκλων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε όσα υποστήριξε ο κ. Νίμιτας. «Έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια τις θέσεις μας. Δεν ερμηνεύουμε τις απόψεις του κ. Νίμιτς, ούτε πρέπει να ερμηνεύονται οι δικές μας απόψεις», ανέφεραν στον Σκάι.

Είναι προφανές ότι η απάντηση αυτή αφήνει το θέμα ορθάνοιχτο. Μπορεί, άραγε, να αποδεχθεί η Ελλά την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας».

«Ρουκέτα» Νίμιτς: Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί την ταυτότητα των Σκοπιανών

The post «Ρουκέτα» Νίμιτς: Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί την ταυτότητα των Σκοπιανών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα