Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούν να μας αμφισβητήσουν να λεγόμαστε Μακεδόνες

17:39 1/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον ειδικό διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς ότι «στον 21ο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στον λαό του να αποκαλείται μακεδονικός λαός» και «αν θιχτεί το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, λύση στο θέμα του ονόματος δεν μπορεί να υπάρξει». Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι σέβεται και αντιλαβάνεται τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να ταυτίζονται με την περιοχή

της Μακεδονίας και να ονομάζονται κι αυτοί Μακεδόνες.
Από την πλευρά του, ο κ. Νίμιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, έτσι ώστε να κλείσει οριστικά αυτό το θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί και τις δύο χώρες. Τόνισε πως υπάρχει μια δυναμική στις διαπραγματεύσεις και επισήμανε ότι (οι διαπραγματεύσεις) βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και πως υπάρχουν δύο αποφασιστικές κυβερνήσεις στις δύο χώρες, οι οποίες επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

The post Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούν να μας αμφισβητήσουν να λεγόμαστε Μακεδόνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα