Ρήξη Κοτζιά-Καμμένου και φήμες για παραίτηση

10:30 17/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στα άκρα έφτασε η σύγκρουση Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό να μην παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον υπουργό Εξωτερικών που αποχώρησε πριν τελειώσει η συνεδρίαση.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν άφησε αναπάντητη την κατηγορία ότι έβλαψε την κυβέρνηση και τη χώρα με όσα είπε στις ΗΠΑ για plan b (δημιουργία αμυντικής συμμαχίας Ελλάδας-Σκοπίων-Αλαβανίας και Βουλγαρίας). Μίλησε για «πολιτική

του υπουργού Εξωτερικών» και επανέλαβε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν δέχονται τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας αποσπάσει προηγουμένως τη δέσμευσή του ότι δεν θα ανατρέψει την κυβέρνηση, προσπάθησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά όταν είδε ότι η κατάσταση ξέφευγε και οι δύο υπουργοί αντάλλασσαν προσωπικές κατηγορίες ακόμη και για «στήσιμο» δημοσιευμάτων. Η στάση του ικανοποίησε τον Πάνο Καμμένο, αλλά όχι τον Νίκο Κοτζιά που ένιωσε εκτεθειμένος και ακάλυπτος. Η πρόωρη αποχώρησή του από τη συνεδρίαση και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο αργότερα πυροδότησαν φήμες ακόμη και για πιθανή παραίτησή του. Και μπορεί να μην έγινε κάτι τέτοιο, ωστόσο είναι αλήθεια πως δυσαρεστήθηκε πολύ από τη στάση τού πρωθυπουργού.

Στη συζήτηση παρενέβη προς υποστήριξη του Πάνου Καμμένου ο σταθερότερος έως τώρα υποστηρικτής του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Χωρίς να πάρει θέση στη διένεξή του με τον υπουργό Εξωτερικών, υπενθύμισε τη συνέπεια με την οποία έχει σταθεί στο κυβερνητικό πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και απέρριψε την εναντίον του κατηγορία ότι αποτελεί τον «Έλληνα Σαλβίνι». Βρήκε, έτσι, την ευκαιρία να επιτεθεί εμμέσως και στον Νίκο Φίλη που του είχε αποδώσει τον χαρακτηρισμό αυτό.

The post Ρήξη Κοτζιά-Καμμένου και φήμες για παραίτηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα