Νέα παρέμβαση ΗΠΑ στη σκοπιανή αντιπολίτευση

09:21 17/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε νέα παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ διαμέσου του Αμεριανού υφυπουργού Εξωτερικών, τον αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Γουές Μίτσελ στα εσωτερικά των Σκοπίων προκειμέου να πεισθεί η αντιπολίτευση να στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση που είναι απαραίτητη για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με επιστολή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του VMRO,

Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο Γουές μίτσελ τονίζει ότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για τη «Μακεδονία» να διασφαλίσει ένα πιο φωτεινό μέλλον και να συμβάλει στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής. Προειδοποιεί πως σε περίπτωση που απορριφθεί στη Βουλή, υπάρχει περίπτωση να μεσολαβήσουν ακόμη και δεκαετίες προτού υπάρξει ανάλογο άνοιγμα.

«Παρά τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει κάποια καλύτερη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει, δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει», υπογραμμίζει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παράλληλα καλεί τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι να επιτρέψει σε βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είμαστε απογοητευμένοι από τις θέσεις της ηγεσίας του VMRO-DPMNE, τόσο σχετικά με το δημοψήφισμα όσο και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα. Από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας, οι πολίτες από όλες τις εθνοτικές κοινότητες και τα κόμματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας, υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τώρα είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να πράξει το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, προκειμένου οι βουλευτές του συνασπισμού σας να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές, χωρίς απειλές βίας, εκδίκησης, ή άλλη μορφή εξαναγκασμού» γράφει μεταξύ άλλων ο Γουές Μίτσελ.

The post Νέα παρέμβαση ΗΠΑ στη σκοπιανή αντιπολίτευση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα