Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαφτάρ για συναντήσεις με την κυβέρνηση

20:20 16/1/2020 - Πηγή: Aixmi

Φτάνει από λεπτό σε λεπτό, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στην Αθήνα, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ για συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, μόλις 48 ώρες πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Από τη διάσκεψη έχουν αποκλειστεί η Ελλάδα και η Κύπρος, γεγονός που

έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις -και τη δυσαρέσκεια του ίδιου του Χαφτάρ.

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες του Βερολίνου. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις χώρες που επηρεάζονται πιο πολύ από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, που βρίσκεται υπό την ηγεσία του. Αντίθετα, η τουρκόφιλη κυβέρνηση της Τρίπολης, υπό τον Σάρατζ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα είχε συνεισφέρει τίποτα σημαντικό.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ είχε συναντηθεί στην Βεγγάζη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ως προς τη μη νομιμότητα των δύο μνημονίων τα οποία υπέγραψε η λιβυκή κυβέρνηση με την Τουρκία.

Νωρίτερα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση πυρός στη Λιβύη.

The post Ραγδαίες εξελίξεις: Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χαφτάρ για συναντήσεις με την κυβέρνηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα