Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη-Αναγγέλλει έρευνες κοντά στην Κρήτη

15:06 16/1/2020 - Πηγή: Aixmi

«Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη», ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «μέσα στο 2020 θα αρχίσει να παρέχει σε εταιρείες, άδειες εξόρυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης με τη Λιβύη». Το ερευνητικό σκάφος «Ορουτς Ρέις» θα κάνει σεισμικές έρευνες στην περιοχή νότια από το Καστελόριζο.

«Οσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και στην έρευνα υδρογονανθράκων, δραστηριοποιούμαστε διπλωματικά ώστε να επέλθει η ειρήνη και η ευημερία. Δεν επιτρέψαμε

πρωτοβουλίες που στόχο είχαν να αποκλειστεί η Τουρκία και η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τόσο τα συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, όσο και των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει χρήση όλων των διπλωματικών και στρατιωτικών μέσων που έχει στη διάθεσή της, ώστε να διατηρήσει τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Λιβύης συμπεριλαμβανομένης. Θα συναντήσω τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης στη Λιβύη.

The post Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη-Αναγγέλλει έρευνες κοντά στην Κρήτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα