Πυρκαγιές στην Κρήτη, 30 βαθμοί και άνεμοι 130 χιλιομέτρων

13:27 22/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 30 βαθμούς, ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα έως και 130 χιλιομέτρων και πυρκαγιές, συνθέτουν το σκηνικό τού σημερινού καιρού στην Κρήτη.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, στα βόρεια παράλια της Κρήτης ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 28-29°C, ενώ δεν αποκλείεται στον νομό Χανίων να φτάσει και τους 30-31 (πολύ τοπικά

και τους 32°C).

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι ισχυροί νοτιάδες σημείωσαν ταχύτητες-ρεκόρ το πρωί, οπότε και μετρήθηκαν, στις 05:27 από τον σταθμό της Φινοκαλιάς, στα 135,2 χλμ./ώρα!

Οι καιρικές ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών. Από τα μεσάνυχτα είναι επί ποδός το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς εκδηλώθηκαν περισσότερες από 20 πυρκαγιές. Στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιο Χωριό, Λίμνη, Κάμποι, Σφηνάρι εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός στο χωριό Κάμποι. Στα Χανιά, στην περιοχή Καλαμίτσι Αλεξάνδρου του δήμου Αποκορώνου, υπάρχει ενεργό μέτωπο κοντά σε κατοικημένη περιοχή


Φωτο Γ. Καλαϊτζάκης απο Παλαιά Ρούματα

Για προληπτικούς λόγους έμειναν κλειστά το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο Βάμου, καθώς και το δημοτικό σχολείο στην περιοχή Κατωχώρι Κεραμειών. Στις περιοχές αυτές και έξω από τα σχολικά συγκροτήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας έσπασαν κλαδιά από δέντρα, ενώ στην περιοχή του Βάμου η ένταση των ανέμων έφθασε τοπικά στα 10 μποφόρ.

Λόγω των νοτίων ανέμων ο κατάπλους του πλοίου από τον Πειραιά στη Σούδα έγινε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας.

Φωτογραφίες: flashnews.gr

Πυρκαγιές στην Κρήτη, 30 βαθμοί και άνεμοι 130 χιλιομέτρων

The post Πυρκαγιές στην Κρήτη, 30 βαθμοί και άνεμοι 130 χιλιομέτρων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα