Διάταξη εξαιρεί (και) τον Μπαλαούρα από την περικοπή σύνταξης

13:13 22/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ρύθμιση τού υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας τής Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «φωτογραφική διάταξη».

Με βάση εγκύκλιο για τους νέους

συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει, πάντως, ότι δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης των συνταξιούχων της από τη γενική συνταξιοδοτική ρήτρα για περικοπή μεγάλου ποσού της σύνταξής τους αν εργάζονται.

Διάταξη εξαιρεί τον Μπαλαούρα από την περικοπή σύνταξης

The post Διάταξη εξαιρεί (και) τον Μπαλαούρα από την περικοπή σύνταξης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα