Προσφυγικό: Όχι και επιτυχία κ. Τσίπρα, απλώς απετράπη το πολύ χειρότερο…

17:59 26/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Δύσκολη είναι για την Ελλάδα η απόφαση που ελήφθη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσφυγικό ζήτημα. Δύσκολη και για την οικονομία και για την κοινωνική συνοχή. Τόσες χιλιάδες θα μείνουν στη χώρα μας, χωρίς να ξέρει κανείς πότε θα μετακινηθούν στους προορισμούς της επιθυμίας τους και χωρίς να αποδέχονται οι δανειστές ως αντάλλαγμα τη χαλάρωση της μνημονιακής θηλιάς από τον λαιμό των Ελλήνων.

Μόνο για πανηγυρισμούς δεν προσφέρεται, λοιπόν, η απόφαση. Άλλωστε, τα Σκόπια

ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να δεχθούν παρά μόνο δυο χιλιάδες, πράγμα που δεν αποκλείει τον κίνδυνο να κλείσουν κάποια στιγμή τα σύνορά τους και να εγκλωβιστούν όλοι στο ελληνικό έδαφος.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι απετράπησαν τα (πολύ) χειρότερα. Το σχέδιο Μέρκελ -Γιούνκερ προέβλεπε τη δημιουργία στρατοπέδου στην Αθήνα, στο οποίο θα φιλοξενούνταν 50 ή και 60 χιλιάδες ψυχές. Υποδείκνυε δε ως καλύτερη την περιοχή των ολυμπιακών ακινήτων -πράγμα που αποδεικνύει ότι είχαν προηγηθεί μακρές διαβουλεύσεις για το θέμα.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά το σχέδιο -και πολύ καλά έκανε. Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο, πουθενά σε πρωτεύουσα χώρας, δεν υπάρχει παρόμοιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μια ολόκληρη πόλη μέσα σε άλλη πόλη. Είναι εξωφρενικό και μόνο στο άκουσμα.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να παρουσιάζει την τελική απόφαση ως επιτυχία, ούτε να ισχυρίζεται ότι θα προκύψουν οφέλη για την οικονομία. Τον άκουσα να υποστηρίζει ότι οι 20 χιλιάδες πρόφυγες (των οποίων το ενοίκιο θα επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) θα είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και θα ενσωματωθούν γρήγορα στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί και η οικονομία…

Πού, αλήθεια, θα βρουν δουλειά ώστε να βοηθήσουν και την οικονομία; Εδώ δεν βρίσκουν απασχόληση πουθενά οι Έλληνες και θα βρουν οι Σύροι; Εκτός και αν εννοούμε την ανασφάλιστη, τη «μαύρη» εργασία. Αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα προκύψει κανένα κέρδος για την οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα