Forbes: Υπερδιπλασιάστηκε η περιουσία του πλουσιότερου Κινέζου

16:35 26/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πιο πλούσιος άνδρας στην Κίνα, ο Ουάνγκ Τζιανλίν, είδε πέρυσι την περιουσία του να αυξάνεται κατά 17 δισ. δολάρια, δηλαδή περισσότερο από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, όπως επισημαίνει το Forbes.

Η περιουσία του προέδρου και ιδρυτή του ομίλου Dalian Wanda, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων και της ψυχαγωγίας, αυξήθηκε έτσι από τα 13,2 δισ. στα 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον φετινό «Κατάλογο των 100 μεγαλύτερων περιουσιών στην Κίνα», ο οποίος δημοσιεύεται ετησίως από το αμερικανικό περιοδικό.

Μάλιστα,

ο Ουάνγκ Τζιανλίν υπερδιπλασίασε την περιουσία του παρ’ ότι έχασε σε μία μόνο μέρα, τον Αύγουστο, 3,6 δισ. δολάρια εξαιτίας της βουτιάς που σημείωσαν τα χρηματιστήρια.

Η σημαντική αυτή αύξηση των περιουσιακών του στοιχείων οφείλεται κυρίως στην εισαγωγή στο χρηματιστήριο δύο εκ των θυγατρικών του ομίλου Wanda.

Στις αρχές της χρονιάς, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε έναντι 1,05 δισ. ευρώ την ελβετική εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ Infront, ενώ στη συνέχεια εξαγόρασε το 20% του κεφαλαίου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία των 100 πιο πλούσιων Κινέζων ανέρχεται συνολικά σε 450 δισ. δολάρια – αριθμός που αυξάνεται κατά 20% ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα