Πρόωρες εκλογές σκέφτεται ο Μπόρις Τζόνσον μετά τον σάλο

21:30 2/9/2019 - Πηγή: Aixmi

Σκέψεις να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, κάνει ο Μπόρις Τζόνσον, μετά τη θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε η απόφασή του να κλείσει τη Βουλή για 5 εβδομάδες ώστε να προωθήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση -έστω και χωρίς συμφωνία.

«Ίσως επιλέξει να πατήσει το κουμπί για άλλη μια προεκλογική εκστρατεία», λέει η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του

BBC Λόρα Κούενσμπεργκ.«Ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την πολύ μικρή πλειοψηφία του ακούγεται ως ένας πρωθυπουργός που είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές, αν παραστεί η ανάγκη. Δεν είναι καθόλου βέβαιο, αλλά δεν είναι απίθανο, εντός ημερών, να μας ζητηθεί όλων να πάμε ξανά στις κάλπες», αναφέρει.

Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, που είναι πολύ κοντά στον Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι όποιος βουλευτής των Συντηρητικών ψηφίσει κατά του Brexit θα αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Όποιος ψηφίζει κατά της κυβέρνησης, λαμβάνει μια θέση στην οποία ψηφίζει για να υπονομεύσει την διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού. Θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά αυτό και τις συνέπειές του».

The post Πρόωρες εκλογές σκέφτεται ο Μπόρις Τζόνσον μετά τον σάλο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα