Σαρώνει ο τυφώνας Dorian Μπαχάμες, Κούβα -Πλησιάζει τη Φλόριντα

13:49 2/9/2019 - Πηγή: Aixmi

Σαρώνει ο τυφώνας Dorian τις Μπαχάμες στο πέρασμά του και κατευθύνεται προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, έχοντας αφήσει πίσω του νκρό ένα 7χρονο παιδί και πολλές καταστρο9φές. 

«Ο Dorian μετατρέπεται στον πιο σφοδρό τυφώνα της σύγχρονης ιστορίας της περιοχής», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Κεν Γκράχαμ κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση». Ήδη τα νησιά Άμπακος απειλούνται από κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και ανέμους ταχύτητας μεγαλύτερης των 280 χιλιομέτρων της ώρα.

Walk through storm-hit

Elbow Cay shows extent of destruction in Hope Town as Hurricane Dorian lashes the Bahamas. https://t.co/cH8sAKuRWQ pic.twitter.com/WSNORsZu4o

ABC News (@ABC) September 2, 2019

Ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του αρχιπελάγους των 700 περίπου νησιών που βρίσκονται ανάμεσα στην Φλόριντα, την Κούβα και την Αϊτή κάλεσε τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια το συντομότερο δυνατόν.

Tο Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο για τους Τυφώνες ανέφερε ότι επικρατούν “καταστροφικές συνθήκες”  στο βόρειο-δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους και έκανε έκκληση στους κατοίκους  να να μη βγουν από τα καταφύγια.

Από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση για επιφυλακή απέναντι σε έναν «πολύ, πολύ ισχυρό» τυφώνα.

Hurricane Dorian…Bahamas..after the storm. pic.twitter.com/II1KOdcsHN

— juliusmarcus (@juliusmarcus) September 1, 2019

The post Σαρώνει ο τυφώνας Dorian Μπαχάμες, Κούβα -Πλησιάζει τη Φλόριντα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα