Πολιτική και πολιτικοί στην Ευρώπη

19:32 19/8/2019 - Πηγή: Aixmi

Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναφερθεί στις μετεξελίξεις ή παραμορφώσεις της πολιτικής στον δημοκρατικό χώρο. Το φαινόμενο, όμως, αυτό φαίνεται ότι δεν περιορίζεται στην χώρα μας, γιατί οι συνθήκες που επικρατούν στη στενά νομισματική Ευρωπαϊκή Ένωση, που αδιαφορεί για την ευημερία των πολιτών, έχουν ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

Η κρίση των τελευταίων ετών , που δεν είναι απλά οικονομική αλλά ουσιαστικά πολιτισμική, έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξης και καθιέρωσης στην πολιτική ζωή κομμάτων ακραίων και αντιδημοκρατικών.

Η πολιτική της Ε.Ε έχει κλονίσει

το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Στην Αγγλία, ο ΜπόριςΤζόνσον φαίνεται να έχει επιδεινώσει το πρόβλημα του Brexit, ενώ ο λαός βρίσκεται σε αδιέξοδο και ουσιαστικά δεν ξέρει ποια λύση θα είναι η καλύτερη για το μέλλον του. Στην Ιταλία, ο ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι,μετά τη ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό,ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με τη βεβαιότητα ότι θα βγει ενισχυμένος.

Στην Ελλάδα, η επιχείρηση πρωτοφανούς διχασμού του ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλου αριθμού δημοκρατικών συμμαχιών και κυρίως την ενίσχυση Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης με καταξιωμένα στελέχη του ιστορικού αυτού κόμματος. Η «πρώτη φορά Αριστερά» είχε το δαιμόνιο σχέδιο διχασμού των πάντων, για την εφαρμογή όμως του σχεδίου της βρέθηκαν διαθέσιμα κόμματα και φιλόδοξα πολιτικά πρόσωπα.

Ο… απροσδιόριστος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης, βρέθηκε στις ευρωεκλογές υποψήφιος στη Γερμανία και θερμός υποστηρικτής του οράματος του Μακρόν, και κατάφερε τελικά να έχει δικό του κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Παράλληλα στην Ιταλία ο Σάντρο Γκότσι, υφυπουργός στις κυβερνήσεις Ρέντσι και Τζεντιλόνι ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον συνδυασμό του Μακρόν, προκαλώντας αναταράξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας του.

Τελικά, αντί για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα», που οραματίστηκαν οι εμπνευστές της Ε.Ε, βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική και πολιτικούς χωρίς σύνορα και είναι δύσκολο έως ανέφικτο να προβλέψουμε το μέλλον αυτής της Ευρώπης!

The post Πολιτική και πολιτικοί στην Ευρώπη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα