Πέθανε ο Πίτερ Φόντα, ο θρυλικός Εasy rider

16:19 17/8/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο παντοτινός «easy rider», πρωταγωνιστής της ταινίας που συμβόλισε μια ολόκληρη εποχή και έδωσε τι στίγμα μιας γενιάς, έκλεισε για πάντα τα μάτια του. Ο Πίτερ Φόντα έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια στα 79 του χρόνια.

Ήταν γιος του σταρ του Χόλιγουντ Χένρι Φόντα και μικρότερος αδελφός της επίσημης φημισμένης ηθοποιού Τζέιν Φόντα, οpότε λίγοι του έδιναν πιθανότητες να λάμψει στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, η ταινία Εasy rider το 1969, στην

οποία υποδυόταν έναν μηχανόβιο που μαζί με έναν φίλο του (τον και σκηνοθέτη του φιλμ Ντένις Χόπερ) ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό από το Λος Αντζελες στην αμερικανική ενδοχώρα, θα απογειώσει την καριέρα του. Σε αυτό το ταξίδι οι δυο νέοι θα γνωρίσουν τον βαθύ διχασμό και τη διαίρεση της αμερικανικής κοινωνίας και, τελικά, τον θάνατο.

Ο πατέρας του, Πίτερ Φόντα, ήξερε ότι είχε επενδύσει πολλές ελπίδες στην ταινία, ότι είχε συμμετάσχει στη διαμόρφωση του σεναρίου, στην επιλογή της μουσικής, ακόμη και στις τσόπερ μηχανές που θα καβάλαγαν. Ωστόσο, δεν πίστευε ότι μπορεί να σημειώσει επιτυχία η ταινία. Δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο ήταν το βαθύτερο νόημά της, γι αυτό και του είχε πει ότι κατά τη γνώμη του δεν θα κόψει πολλά εισιτήρια. Πίστευε ότι ο μέσος Αμερικάνος δεν θα την καταλάβει. Η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική, όμως. Η ταινία κόστισε 400.000 δολάρια και έβγαλε 41 εκατ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ

Η τελευταία του δουλειά, με τίτλο «The Last Full Measure», με τους Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μόργκαν Φρίμαν και Λόρενς Φίσμπερν, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Συνολικά έπαιξε σε 116 φιλμ και τηλεοπτικές σειρές, όμως καμία άλλη εμφάνισή του δεν είχε την απήχηση του «Easy Rider».

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Φόντα. «Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και αβρού άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία».

The post Πέθανε ο Πίτερ Φόντα, ο θρυλικός Εasy rider appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα