Χριστοδουλάκης -KINAΛ: Όχι μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα

23:56 18/8/2019 - Πηγή: Aixmi

«Η πρότασή μας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου λέει το προφανές: Αναλογικότερος από το bonus των 50 εδρών, που θα εγγυάται αποτελεσματικότερη αντιπροσώπευση της κοινωνικής βάσης στην αποτύπωση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, αλλά παράλληλα και με συγκεκριμένα εχέγγυα για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα».

Mε τα λόγια αυτά περιέγραψε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, τον προσανατολισμό του κόμματός του στο θέμα του νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος θα αντικαταστήσει την απλή αναλογική που

είχε ψηφίσει η προηγούμενη Βουλή

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σχολίασε και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών:

«Υπάρχουν πολλά σενάρια που κάνουν λόγο για «καμένη» εκλογική αναμέτρηση για να περάσει η κυβέρνηση όποιον εκλογικό νόμο επιθυμεί με απλή πλειοψηφία. Η αυθόρμητη αντίδραση όλων όσων διακατέχονται από στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά είναι ότι οι εκάστοτε συγκυριακοί εκλογικοί συσχετισμοί δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Απαντώντας στον ερώτημα για το αν το ΚΙΝΑΛ είναι ένας πολυκομματικός φορέας και αν έτσι θα παραμείνει, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε: «Η βάση του κόμματος και η εκπροσώπησή της στο έκτακτο Συνέδριο του Μαρτίου αποφάσισαν την πλήρη ενιαία λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής. Με τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας και ειδικά του Συνεδρίου του κόμματος δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανείς. Ούτε προβοκατόρικα ούτε από αφέλεια…»

The post Χριστοδουλάκης -KINAΛ: Όχι μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα