«Πόλεμος» Τσίπρα-Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα σε Ερντογάν

20:33 8/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν για να επιταχύνει την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, πράγμα που προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση τού πρωθυπουργού.

Μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο αρχηγός τής ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υποβάθμισε το θέμα. «Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν.

Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

Και στη δευτερολογία του είπε: «Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε αναπάντηρο το ερώτημα:

«Θα τον καλέσω -σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα» είπε. «Δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».

Και πρόσθεσε: Αυτά που έχω να πω τα λέω μπροστά στον κ. Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

The post «Πόλεμος» Τσίπρα-Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα σε Ερντογάν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα