Πόλεμος μέσα στη 17Ν – Γιωτόπουλος: Οι Aρχές άφησαν τον Ξηρό να φύγει…

20:16 21/1/2014 - Πηγή: Aixmi

Μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Ο ιστορικός αρχηγός Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που είναι στα μαχαίρια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Χριστόδουλο Ξηρό εδώ και χρόνια, βγήκε δημοσίως και είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι οι αρχές άφησαν επίτηδες τον Χριστόδουλο να φύγει, υπονοώντας ότι συνεργάζεται μαζί τους…

Με άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» ο Γιωτόπουλος αναρωτιέται για την εύνοια που απολάμβανε ο Χριστόδουλος μέσα στις φυλακές, αλλά και για το γεγονός ότι έπαιρνε συνεχώς άδειες.

«Αφού ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι

τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης», αναφέρει, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες.
Γιατί του έδωσαν καθημερινά το δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει; Στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς.
Ποιος έδωσε τη διαταγή;
Όχι βέβαια η διευθύντρια, ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία.
Η διαταγή ήρθε από πάνω. Από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική, άρα την κυβέρνηση που την εποπτεύει».

Ο υπαινιγμός του είναι ξεκάθαρος. Και δε σταματά εκεί. Υποστηρίζει πως η αστυνομία παρακολουθούσε με μεγάλες δυνάμεις τον Βασίλη Τζωρτζάτο (άλλο μέλος της 17Ν) κάθε φορά που έπαιρνε άδεια.
Γιατί, προσθέτει, δεν έκανε το ίδιο και με τον Ξηρό;

«Οι κύριοι της αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA, δε γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος είχε πάρει έξι άδειες σε ενάμισυ χρόνο; Τι έκαναν για να αποτρέψουν ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα