«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg

21:26 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι η νέα εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ δεν συνοδεύθηκε από στάση αλλαγής.

«Αυτός

με την ελίτ. Η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πάλι φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ, ενώ συνέχισε να παραδίδει μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού. Βλέπει το καταστροφολογικό του αφήγημα να καταρρέει και επιβεβαιώνει καθημερινά το στρατηγικό του αδιέξοδο, πλέον και διεθνές ακροατήριο».

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποκρύπτοντας ότι αυτή οφείλεται στην από το Δεκέμβριο του 2015 διατυπωμένη επιμονή του ΔΝΤ σε παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ.».

Ισχυρίζονται ότι «τη στιγμή που η βασική εκκρεμότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος), ο ίδιος δεν βρήκε κουβέντα να πει επί του θέματος. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός αυτό, καθώς έχει επανειλημμένα ταυτιστεί με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Επιπλέον, όταν ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι «δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να πάρει την εξουσία», επισημαίνουν ότι «το μοναδικό κίνητρο της πολιτικής του ύπαρξης. Τη νομή δηλαδή, της εξουσίας και την παλινόρθωση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή».

Οι κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην αμήχανη απάντησή του σε σχετική ερώτηση αν θα καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, ότι «δεν είναι δουλειά του αυτό», είπαν ότι ο Κ. Μητσοτάκης «συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή της χώρας για να γίνει πρωθυπουργός».

«Επανέλαβε την δέσμευση του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει και πέρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές, δηλαδή να κάνει απολύσεις, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «λίπος στο Δημόσιο»», υπογράμμισαν.

Τέλος, κατέληξαν ότι «η διαχωριστική γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη έχει χαραχθεί προ πολλού. Αυτός με την ελίτ. Η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία».

Απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές, η ΝΔ τόνισε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου χρειάστηκε 12 ώρες να απαντήσει στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Bloomberg.

Φαίνεται πως δυσκολεύεται να κατανοήσει το ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται στο εξωτερικό τα εθνικά μας θέματα, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη μάχη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα δώσουν δημοσιονομικό χώρο και ανάσες στην οικονομία.

Μάχες που η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει. Μόνο που, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα, οι πολίτες έχουν καταλάβει τι σημαίνει η Κυβέρνησή του.

Και κάτι τελευταίο. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτήν τη χώρα, που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι με την κοινωνική πλειοψηφία» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα