Λαγκάρντ: Ο Τσίπρας μού ζήτησε να μείνει το ΔΝΤ -Άλλο είπα, απαντά ο πρωθυπουργός

21:23 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τής έχει ζητήσει να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι «εμείς για να συμμετέχουμε, όπως μας ζήτησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, χρειαζόμαστε να είναι βιώσιμο

το χρέος. Αυτό απαιτεί μία αναδιάρθρωση που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων».

Η κυρία Λαγκάρντ ερωτώμενη πώς θα πείσει τους δανειστές της Ελλάδας για κάτι τέτοιο, απαντά πως «παίρνουμε το μπαστούνι του προσκυνητή και εξηγούμε και ξαναεξηγούμε και προσπαθούμε να πείσουμε. Κι αυτό προσπαθώ να κάνω«.

Όπως ήταν φυσικό η δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ τέθηκε και στη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης. «Εκείνο το οποίο είπα στην κυρία Λαγκάρντ είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να επιμείνει στη θέση του για ρύθμιση του ελληνικού χρέου και τη θέση του αυτή να τη στηρίξει στις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους», είπε ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να αλλάξει την ουσία της δήλωσής της.

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση ατην Αθήνα τον κατηγόρησε για διγλωσία. Ότι δηλαδή δημοσίως η κυβέρνησή του και ο ίδιος επικρίνουν το ΔΝΤ και ιδιωτικώς το παρακαλούν να μείνει στο ελληνικό μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα