Πλήγμα σε Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία από το Brexit

16:50 26/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα Brexit εκτός του ότι θα βύθιζε στην ύφεση τη Βρετανία από το 2019, θα έπληττε κυρίως χώρες όπως το Βέλγιο, τη Γερμανία ή τη Γαλλία.

Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα,σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Ολλανδία θα ήταν οι τρεις πιο εκτεθειμένες χώρες, ακολουθούμενες από τη Γερμανία, τη Γαλλία

και τις ΗΠΑ.

Οι τρεις πρώτες θα υφίσταντο «έναν ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο (…) εξαιτίας των εξαγωγών τους και των διασταυρούμενων επενδύσεών τους με το Ηνωμένο Βασίλειο», καθώς οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων θα αυξάνονταν κατά 1,5% έως 2,5%.

Από την πλευρά της, η Γερμανία «θα επηρεαζόταν επίσης σημαντικά, χάνοντας συνολικά 6,8 δισ. λίρες (8,9 δισ. ευρώ) από εξαγωγές προϊόντων, εκ των οποίων 2 δισ. (2,6 δισ. ευρώ) στον τομέα του αυτοκινήτου».

Για τη Γαλλία, οι απώλειες θα έφθαναν τα 3,2 δισεκ. ευρώ. Ένα Brexit «θα ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνο για τις εξαγωγές σε χημικά προϊόντα (-0,52 δισ.), σε μηχανές και εξοπλισμούς (-0,48 δισεκ.), και στα αγροδιατροφικά προϊόντα (-0,39 δισ.)«, εκτιμά η Άνα Μποάτα, οικονομολόγος της Euler Hermes αρμόδια για την Ευρώπη, την οποία επικαλείται η έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα