Πήρε ήδη το Τσάμπιονς Λιγκ η Λίβερπουλ; Μήπως υποτιμούν τη Ρεάλ;

17:09 26/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Είναι από χθες βράδυ πρωταθλήτρια Ευρώπης η…Λίβερπουλ;

Αυτό υποστηρίζουν πολλοί, έχοντας παρακολουθήσει το ματς Μπάγερν -Ρεάλ στο Μόναχο. Ένα ματς που κέρδισαν οι Ισπανοί με 2-1, κόντρα στη ροή και την εικόνα που έβλεπαν μέσα στο γήπεδο οι τηλεθεατές.

Πράγματι, οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες και αναγκάστηκαν να παίξουν από πολύ νωρίς χωρίς τον Ρόμπεν και τον Μπόατεγκ, που αποχώρησαν τραυματισμένοι. Κανείς δεν ξέρει δε αν μπορέσουν να αναρρώσουν, ώστε να παίξουν την επόμενη εβδομάδα στον επαναληπτικό.

Ο προπονητής τους, Χάινκες, εμφανίστηκε αισιόδοξος

για τη ρεβάνς. Είπε ότι οι παίκτες του μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, να νικήσουν μέσα στη Μαδρίτη, και να πάνε εκείνοι στον τελικό.

Το ίδιο ελπίζουν όχι μόνο οι οπαδοί τής Μπάγερν και συνολικά οι Γερμανοί, αλλά και όσοι Ευρωπαίοι φίλαθλοι δεν υποστηρίζουν τη Ρεάλ. Εδώ και πολύ καιρό η φίλαθλη Ευρώπη έχει χωριστεί σε εκείνους που αγαπάνε τη «βασίλισσα» και σε όσους τη μισούν. Με καμιά άλλη ομάδα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ο ισπανικός σύλλογος αντιμετωπίζεται από πολλούς σαν καθεστώς, που πρέπει να γκρεμιστεί. Συνήθως στηρίζουν τη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι πάντα. Σε κάθε περίπτωση ενισχύουν όποια ομάδα παίζει αντίπαλός τής Ρεάλ. Την Παρί, τη Γιουβέντους, τη Μπάγερν. Και, βέβαια, τη Λίβερπουλ…

Να τα δούμε με τη σειρά. Πρώτον, απομένει το παιχνίδι στη Μαδρίτη. Μπορεί να νικήσει η Μπάγερν και να προκριθεί; Δεν αποκλείεται. Δεν το θεωρώ ως το πιθανότερο σενάριο, όμως. Κόντεψε να πάει το ματς στην παράταση η Γιουβέντους, αλλά ποιος μπορεί να είναι βέβαιος για το τελικό αποτέλεσμα; Και η Μπάγερν πήγε στην παράταση πέρυσι μέσα στη Μαδρίτη και, τελικά, κατέρρευσε.

Η Ρεάλ και ο Ζινεντίν Ζιντάν παίζουν όλη τη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχουν χάσει με 15 βαθμούς διαφορά το ισπανικό πρωτάθλημα. Η Μπάγερν έχει κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, ενώ όταν συναντά τη Ρεάλ στην Ευρώπη, σχεδόν πάντα τα χάνει.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να δούμε στον τελικό τη Ρεάλ κόντρα στη Λίβερπουλ, στην οποία και θα βάλουν όλα τους τα «λεφτά» οι «αντικαθεστωτικοί» Ευρωπαίοι φίλαθλοι. Το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα παίζει και ωραία μπάλα φέτος, είναι ένα επιπλέον στοιχείο. Συν το γεγονός ότι τα «σπάει» ο Σαλάχ.

Επανέρχομαι στο ερώτημα που έθεσα στην αρχή: Είναι από χθες βράδυ πρωταθλήτρια Ευρώπης η…Λίβερπουλ; «Ναι», απαντούν οι «αντικαθεστωτικοί». Θα το πάρει «μαρς» η αγγλική ομάδα με τον σπουδαίο Γερμανό προπονητή Κλοπ και τον Αιγύπτιο υπερπαίχτη Σαλάχ.

Στη θέση τους θα κράταγα, πάντως, μια επιφύλαξη, ώστε να μην πικραθώ πολύ στο τέλος. Η Λίβερπουλ παίζει, πράγματι, φαντεζί ποδόσφαιρο. Χαίρομαι και εγώ να τη βλέπω. Όμως, δεν έχει αντιμετωπίσει καμιά βαριά φανέλα στην Ευρώπη φέτος. Οι ομάδες που βρήκε μπροστά της στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μέτριες. Δεν έχουν καμιά σχέση με τη Ρεάλ. Και σε έναν τελικό τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Οι «Μερέγκες» είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Υ.Γ. Θυμάμαι, βέβαια, τον ωραιότερο ever τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, το 2006. Η Λίβερπουλ έχανε 3-0 στο πρώτο ημίχρονο από τη Μίλαν, ισοφάρισε 3-3 στο δεύτερο και πήρε το Κύπελλο στα πέναλτι…

The post Πήρε ήδη το Τσάμπιονς Λιγκ η Λίβερπουλ; Μήπως υποτιμούν τη Ρεάλ; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα