Τσακαλώτος στους FT: Πιο συχνές οι μεταμνημονιακές αξιολογήσεις στην Ελλάδα

16:26 26/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα πλησιάζει μία μνημειώδη στιγμή: το τέλος των οκτώ ετών διεθνών διασώσεων που ανάγκασε τη χώρα σε μία άνευ προηγουμένου λιτότητα, σε αντάλλαγμα τη ζωτική χρηματοδότηση από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γράφουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times,

αναφερόμενοι στην αναμενόμενη έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη βρετανική οικονομική εφημερίδα, οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις άλλες χώρες. «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», ανέφερε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η Αθήνα ετοιμάζει στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, καθορίζοντας τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης και ανέφερε επιπλέον ότι τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

The post Τσακαλώτος στους FT: Πιο συχνές οι μεταμνημονιακές αξιολογήσεις στην Ελλάδα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα