Πιο δημοφιλής η Λεπέν από τον Μακρόν

12:17 4/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Προηγείται στην πρόθεση ψήφου το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) της Μαρίν Λεπέν του κόμματος «Η Δημοκρατία Μπροστά» (LREM) του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε δημοσκόπηση του Ifop που διεξήχθη ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με την οποία τα ακροδεξιά κόμματα συνολικά έχουν προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, το «Η Δημοκρατία Μπροστά» (LREM) συγκεντρώνει το 19% της πρόθεσης ψήφου από 20% στο τέλος Αυγούστου, ενώ το ακροδεξιό

πρώην Εθνικό Μέτωπο, της Μαρίν Λεπέν 21% από 17% που είχε πρωτύτερα.

Μαζί με το 7% που λαμβάνει το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και 1% για καθένα από τα κόμματα «Frexit» υπό τον πρώην σύντροφο της Λεπέν, τον Φλοριάν Φιλιπό και τον Φρανσουά Ασελινό, τα κόμματα της άκρας δεξιάς λαμβάνουν ποσοστό 30% της πρόθεσης ψήφου, από 25% που είχαν στο τέλος Αυγούστου.

Οι συντηρητικοί «Ρεπουμπλικάνοι» (LR) υπό τον Λοράν Βοκιέ υποχώρησε κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες στο 13%, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία» υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν υποχώρησε από 14% στο 11%.

Σε δημοσκόπηση της Odoxa-Dentsu που δημοσιεύτηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, τα κόμματα του Μακρόν και της Λεπέν συγκέντρωναν περίπου 21% το καθένα, το συντηρητικό LR ήταν στην τρίτη θέση με 14% και η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν τέταρτη, με 12,5%.

The post Πιο δημοφιλής η Λεπέν από τον Μακρόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα