Μητσοτάκης: Στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών μας όπλων η πρόταση δυσπιστίας

11:33 4/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Με συνέντευξή του στο Πρωτο Θέμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύει επίθεση στη συγκυβέρνηση και απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα θα επανέλθει και θα σταθεί γερά στα πόδια της, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ξέρει καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει μετά τις εκλογές αλλά έχει μελετήσει και τις λύσεις.

Τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη

σε προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δε θα μείνει για πολύ ακόμα στην εξουσία και ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν το συντομότερο.

«Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα είπε: «Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στη δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνταγμα, που προφανώς θα περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16, καθώς ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει πλέον και η Βόρεια Κορέα. Δεύτερον, εμείς δε θα ψηφίσουμε την συμφωνία των Πρεσπών. Και τρίτον, από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά η πρόταση δυσπιστίας θα είναι στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών μας όπλων».

Για το λεγόμενο «δόγμα Πολάκη» σχολίασε: «…Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοιες φράσεις από υπουργούς με την πλήρη κάλυψη του κ.Τσίπρα. Όχι μόνο επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη αλλά το διαφημίζουν κιόλας. Η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια εξαιτίας μίας κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται καν τη διάκριση των εξουσιών.Ας το βάλουν ωστόσο καλά στο μυαλό τους. Το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψουμε να γίνει θεσμικό πρόβλημα της χώρας».

The post Μητσοτάκης: Στη φαρέτρα των κοινοβουλευτικών μας όπλων η πρόταση δυσπιστίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα