Πιέζουν τον Σουλτς να παραιτηθεί, αλλά εκείνος αρνείται

16:05 28/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Γαντζωμένος στην αρχηγική καρέκλα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών παραμένει ο Μάρτιν Σουλτς, παρά το γεγονός ότι ο δήγησε το κόμμα στη μεγαλύτερη εκλογική συντριβή της ιστορίας του.

Η δυσαρέσκεια για το πρόσωπό τουν γίνεται μεγαλύτερη, κάθε μέρα που περνά, ενώ κορυφαία στελέχη αρχίζουν πλέον να του ζητού να φύγει.

Ο πρώην πρόεδροςτου SPD, Φραντς Μιούντεφερινγκ, τον επέκρινε με σφοδρότητα επειδή αποφάσισε να μην αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας και την παρέδωσε στην απερχόμενη υπουργό Εργασίας,

Αντρέα Νάλες.

«Η στρατηγική της αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι σαφής. Δεν μπορεί να κατευθύνεται από δύο κέντρα, περιπλέκονται τα πράγματα», είπε με νόημα.

Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, Κλάους φον Ντονάνι, ιστορικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών. «Εξ’ αρχής ο Σουλτς ήταν εσφαλμένη επιλογή», δήλωσε. «Mε τον Σουλτς δεν θα μπορέσει το κόμμα να κάνει νέα αρχή. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο Σουλτς. Πρέπει να παραιτηθεί και να ανοίξει δρόμο χώρο στους νεότερους».

Αλά και ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εξέφρασε τη διαφωνία του για την απόφαση Σουλτς να μη συμμετάχει σε μεγάλο κυβερνητικό στνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ. «Δεν ξέρω αν ήταν λογικό», είπε.

Θέμα ηγεσίας, πάντως, στους Σοσιαλδημοκράτες είναι δύσκολο να τεθεί πριν τις τοπικές εκλογές στην Κάτω Σαξονία στα μέσα Οκτωβρίου, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές. Ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου, Στέφαν Βάιλ, έσπευσε να στηρίξει τον πρόεδρο του SPD.

Keywords
Τυχαία Θέματα