Πέθανε ο Μαρίνος Γερουλάνος, τελετάρχης του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου

13:54 3/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Πέθανε στα 88 του χρόνια, ο Μαρίνος Γερουλάνος, που διετέλεσε ιδιαίτερος γραμματέας του βασιλιά Παύλου από το 1961 έως το 1964, τελετάρχης του βασιλιά Κωνσταντίνου από το 1964 έως το 1967 και αυλάρχης της βασίλισσας Άννας Μαρίας από το 1967 έως το 1974, οπότε και καταργήθηκε η βασιλεία με το δημοψήφισμα.

Είχε γεννηθεί στο Καλαμάκι Αττικής και ήταν γιος του Ιωάννη Γερουλάνου

και της Δέσποινας Στρέιτ. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Μαρίνου Γερουλάνου, ενώ από την πλευρά της μητέρας του εγγονός του Γεώργιου Στρέιτ, δισέγγονος του Στέφανου Στρέιτ, ανιψιός του πρωθυπουργού Δημήτριου Μάξιμου και απόγονος του Ανδρέα Λόντου, μέλους της πατρινής οικογενείας πολιτικών.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Εργάστηκε ως μηχανικός και το 1981 ίδρυσε επιχείρηση ιχθυοτροφείων στην Κεφαλλονιά. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά.

Κατά τη μεταπολίτευση διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του υπουργείου Συντονισμού (1976 – 1981). Τιμήθηκε με τη διάκριση “Global 500” των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.

Ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Καλλιγά, πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη, με την οποία απέκτησε 4 παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος.

διετέλεσε αυλάρχης της Βασίλισσας Άννας Μαρίαςήσε ηλικία 88 ετών πέθανε ο Μαρίνος Γερουλάνος, πατέρας του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου.

Το 1961 διορίστηκε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλέως Παύλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1964, ενώ την περίοδο 1964 – 1967 ήταν τελετάρχης του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Την περίοδο . και είχε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων και τον Παύλο Γερουλάνο.

The post Πέθανε ο Μαρίνος Γερουλάνος, τελετάρχης του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα