Παραιτήθηκε από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και ο Κυριάκος

12:19 23/11/2015 - Πηγή: Aixmi

«Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση αυτή τον διαφοροποιεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διαμηνύοντας ότι αναμένει να πράξει το ίδιο

και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο κ. Μειμαράκης. Ωστόσο, ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το αξίωμά του, στο οποίο εξελέγη με 71%. «Εγώ έχω εκλεγεί, οι άλλοι τρεις έχουν διοριστεί», τόνισε. «“Αλλωστε, η δική μου θέση δεν είναι κομματική. Των άλλων τριών είναι».

Το ερώτημα είναι τώρα τι θα κάνει ο κ. Μειμαράκης. Θα παραιτηθεί, παρότι ο κ. Τζιτζικώστας θα διατηρήσει τη θέση του; Ή θα παραμείνει υπηρεσιακός πρόεδρος;

Ο κ. Μητσοτάκης, τον επέκρινε, τονίζοντας ότι «ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι».

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που του έστειλε την 11η Νοεμβρίου, στην οποία επισημαίνει ότι «η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του Κόμματος».

.

Keywords
Τυχαία Θέματα