Συνάντηση Ολάντ – Κάμερον στο Παρίσι

11:08 23/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τον Φρανσουά Ολάντ συναντιέται σήμερα στο Παρίσι ο Ντέιβιντ Κάμερον, όπου θα έχουν συνομιλίες με θέμα την τρομοκρατία και τη Συρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, συνοδευόμενοι από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, βρέθηκαν μαζί στο Μπατακλάν, την αίθουσα συναυλιών στόχο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου και κατέθεσαν ένα τριαντάφυλλο ο καθένας στο τείχος από λουλούδια, κεριά και γαλλικές σημαίες που έχει σχηματισθεί εκεί.

Η

συνάντηση Ολάντ-Κάμερον ανοίγει μία εβδομάδα εντατικών διπλωματικών διαβουλεύσεων για τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, την Πέμπτη με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Στο μεταξύ , θα έχει συναντηθεί στο Παρίσι με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Στόχος του Φρανσουά Ολάντ είναι να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα