Παράδοση του Πανάγιου Τάφου στους προσκυνητές – Παρών ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ-EIKONEΣ)

13:19 22/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Mπροστά στο Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης στους προσκυνητές μετά την ολοκλήρωση του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασής του.

Παρών στην τελετή παράδοσης, που έγινε σε πνεύμα κατάνυξης, ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός που τόνισε ότι «το είδα ως μια συγκλονιστική πρόκληση της επιστήμης και της πίστης να αντιμετωπίσουν τη φθορά από το χρόνο ενός κορυφαίου συμβόλου της χριστιανικής πίστης, του Παναγίου Τάφου. Είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω την εξέλιξη του έργου όχι μόνο ως πρωθυπουργός αλλά και ως μηχανικός.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχή ότι η ταπεινή συνεισφορά της κυβέρνησης έπαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση του έργου».

Όπως υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός «αισθάνομαι διπλά περήφανος τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως απόφοιτος του ΕΜΠ που είμαι παρών σε μια ιστορικής σημασίας τελετή«.

Την ευθύνη της προστασίας του Πανάγιου Τάφου έχουν οι τρεις θρησκευτικές κοινότητες, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμενικό Πατριαρχείο.

Το έργο αποκατάστασης και συντήρησης, που διήρκεσε επτά μήνες και το κόστος προσέγγισε τα τρία εκατομμύρια ευρώ, έγινε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη συνεργασία δύο συντηρητών του ΥΠΠΟΑ, υπό τη διεύθυνση της κ. Μοροπούλου.

Παρόντες ήταν επίσης από την ελληνική πλευρά η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας. Επιπλέον παρευρέθησαν ο γενικός πρόξενος Χρήστος Σοφιανόπουλος και ο αναπληρωτής γενικού προξένου, Βασίλης Κοΐνης.

Last year this was black. The "Aedicule," or church within a church, which contains the Tomb of Christ, in the Church of the Holy Sepulchre, under renovation. #HolyLand17 #placestopray

A post shared by James Martin SJ (@jamesmartinsj) on Mar 4, 2017 at 11:22am PST

The church built over the place Jesus was crucified and has risen. #goodmemories #goodfriends #goodtimes #travel #adventure #explore #jerusalem #christ #church #holyland #Israel

A post shared by Jeremiah Steele (@jeremiahsonfire) on Mar 12, 2017 at 4:27pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα