Παπαδημούλης: «Το προσφυγικό ζήτημα θα καθορίσει το μέλλον της ΕΕ»

11:45 7/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Neues Deutschland ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει:

«Η κατάσταση στο προσφυγικό είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει αν σέβεται τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και από τα 28 κράτη μέλη, ή αν τελικά θα ενδώσει σε μια ρατσιστική και διαλυτική πολιτική, με κλειστά σύνορα και φράχτες. Η ελληνική κυβέρνηση, σύμμαχοί της εντός της ΕΕ και η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών απαιτούν την τήρηση

των συμφωνηθέντων, τον σεβασμό της Συνθήκης της Γενεύης, την εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης και την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στην Ευρώπη».

Όπως προσθέτει: «Το προσφυγικό ζήτημα θα καθορίσει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οικονομική και τεχνική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα είναι πενιχρή. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ένωση δεν έχει ανταποκριθεί ούτε κατ’ ελάχιστο στην πλειοψηφία των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς σε είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι καταφανώς ανώριμα να κατανοήσουν το εύρος του ζητήματος και να συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα