Πάγκαλος: Οι Σουλιώτισσες ήταν αλβανόφωνες

09:10 19/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Με αφορμή τα 215 χρόνια από τον χορό του Ζαλόγγου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ένα σχόλιο σχετικά με τη θυσία των Σουλιωτισσών, στέλνοντας μήνυμα στα «ροζ και τα γκρίζα φασιστοκομμούνια» τονίζοντας ότι «Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή».

Ο

κ. Πάγκαλος ξεκίνησε το σχόλιό του γράφοντας: «Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λιούλιε;»

1/3 Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λιούλιε;

— Theodoros Pangalos (@tpangalos) December 18, 2017

Και προσθέτει: «Σαν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες ρίξαν τα βρέφη τους στο γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πως όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες;«.

2/3 Σαν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες ρίξαν τα βρέφη τους στο γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πως όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες;

— Theodoros Pangalos (@tpangalos) December 18, 2017

«Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή«, καταλήγει στο σχόλιό του.

3/3 Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή.

— Theodoros Pangalos (@tpangalos) December 18, 2017

The post Πάγκαλος: Οι Σουλιώτισσες ήταν αλβανόφωνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα