Ορμπάν: Στο τέλος οι Μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους Χριστιανούς

11:52 17/9/2015 - Πηγή: Aixmi

«Στο τέλος οι Μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους Χριστιανούς», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει το τείχος που έχει υψώσει στα σύνορα με την Σερβία, για να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα του.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα σύνορα Ουγγαρίας

– Σερβίας παραμένει τεταμένη με χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν κυριολεκτικά κρεμαστεί από τον ουγγρικό φράχτη, με κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά. Η σερβική πλευρά κάνει λόγο ήδη για δύο σοβαρά τραυματίες στις «μάχες» μεταξύ προσφύγων και ουγγρικών δυνάμεων.

Οι ουγγρικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει 29 πρόσφυγες, ανάμεσά τους κι έναν «γνωστό τρομοκράτη».

Ο φράχτης ύψους 3,5 μέτρων που έχει κατασκευάσει η Βουδαπέστη σε σχεδόν όλο το μήκος των συνόρων της με τη Σερβία θα επεκταθεί και στα με σύνορα με τη Ρουμανία αλλά και τη Κροατία.

«Φράχτες, σκυλιά αστυνομικοί, όπλα αυτό μοιάζει με την Ευρώπη της δεκαετίας του ΄30. Και μήπως λύσαμε το πρόβλημα των μεταναστών με αυτά; Όχι δεν το λύσαμε. Με το να κτίζουμε φράχτη απλώς μετατοπίζουμε το πρόβλημα στη Σερβία, τη Κροατία και τη Ρουμανία», δήλωσε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σερβίας κατηγόρησε την Ουγγαρία για βάναυση και μη ευρωπαϊκή συμπεριφορά και ζήτησε από την Ε.Ε. να επέμβει.

«Με ανθρώπινο τρόπο και σεβασμό θα προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε μετανάστες από τον φράχτη και την ουγγρική αστυνομία», δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της Σερβίας, Ν. Στεφάνοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα