Ολοταχώς προς τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό Σαμαρά

13:01 19/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Ολοταχώς προς σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ οδηγείται η χώρα, καθώς τα επιτελεία των τριών αρχηγών εκπέμπουν μήνυμα σύγκλισης.
Σύγκλισης, πρώτα απ’ όλα, στο πρόγραμμα. Δηλαδή, στα σημεία που θα επιχειρηθεί η επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στη συνάντηση Βενιζέλου -Κουβέλη φαίνεται ότι υπήρξε κοινό έδαφος και στα δυο προαπαιτούμενα που έθεσε ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ:

στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν τη μείωσή του, όπως και στην επέκταση της μετενέργειας απ’ τους τρεις στους έξι μήνες.

Πώς θα εξοικονομηθούν τα χρήματα που θα κοπούν; Με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σύγκλιση φαίνεται να υπάρχει και στο θέμα των προσώπων. Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρωθυπουργός, ενώ οι υπουργοί θα επιλεγούν και από τους τρεις αρχηγούς. Πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα βέτο ο ένας στον άλλο.

Για παράδειγμα, ο Φώτης Κουβέλης δε συμφωνεί στη σκληρή ατζέντα της ΝΔ στο μεταναστευτικό. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να δεχθεί υπουργό Προστασίας του Πολίτη κάποιον «σκληρό»!

Θα γίνει μέσα στην ημέρα συνάντηση των τριών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ενδεχομένως, αν και ο Κουβέλης πρέπει να συζητήσει όλα τα θέματα στα όργανα του κόμματός του, όπου καταγράφονται σημαντικές ενστάσεις για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα