Ολάντ: Ο κίνδυνος τού Grexit ήταν αληθινός το 2015 μετά το δημοψήφισμα

15:18 11/11/2018 - Πηγή: Aixmi

«Ναι, η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από την ζώνη του ευρώ το καλοκαίρι τού 2015».

Την ξεκάθαρη δήλωση έκανε ο πρώην πρόεδρος τής Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων μετά το δημοψήφισμα

και η Γερμανία πίεζε για κάποια λύση στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά τόνισε:

«Μετά το δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στην Ελλάδα η Γερμανία άλλαξε σημαντικά την θέση της, υποστηρίζοντας ότι πρέπει τουλάχιστον να εξεταστεί το ενδεχόμενο Grexit ως plan Β. Κατάληξη αυτής της μελέτης ήταν κατά πάσα πιθανότητα η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα».

Τι έκανε ο ίδιος το βράδυ τού δημοψηφίσματος, όταν είδε το αποτέλεσμα τού 62% υπέρ τού ΟΧΙ; Τηλεφώνησε τον Αλέξη Τσίπρα και τού συνέστησε να πει σύντομα αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω, βοήθησέ με να σε βοηθήσω», τού ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Τσίπρας είχε κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Μπορούσε να είναι περήφανος που έπεισε τους Έλληνες να τον στηρίξουν, αλλά έπρεπε και να ανησυχεί πολύ για την επόμενη ημέρα».

The post Ολάντ: Ο κίνδυνος τού Grexit ήταν αληθινός το 2015 μετά το δημοψήφισμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα