Οι Λαφαζανικοί πιέζουν τον Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή

19:04 16/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύσσωμη η ομάδα Λαφαζάνη πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο επιστροφής στη δραχμή, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή στο ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει επιλογή πάσει θυσία.

Ο Αλέκος Καλύβης -που είχε προταθεί και για γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας- τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να επιστρέψει στο πρόγραμμα του κόμματος και να υπάρξει απεμπλοκή από τη διελκυστίνδα των

διαπραγματεύσεων. Ζήτησε, μάλιστα, από τον Τσίπρα να πει ότι «επιλογή μας είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν είναι καταστροφή η αποχώρησή μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στάθης Λεουτσάκος ανέφερε ότι «υπάρχουν διέξοδοι, στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι δικές μας προτάσεις δεν είναι στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Να πούμε στο κόσμο ότι έχουμε εναλλακτική λύση».

Ακόμη σαφέστερος ήταν ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «εφόσον συνεχιστεί η πίεση, να δούμε τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ».

Στον αντίποδα κινήθηκε ο Α΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα είχε σοκάρει την κομματική ηγεσία, δηλώνοντας ότι και η πρόταση Τσίπρα μνημόνιο είναι.

Και σήμερα υπήρξε ιδιαίτερα τσεκουράτος: «Η διαπραγμάτευση χάθηκε, έχουμε κακά αποτελέσματα, διότι δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο, έγιναν λάθη από τους διαπραγματευτές και καθώς πήγαμε στην συμφωνία της 20/2. Ωστόσο πρέπει να επιμείνουμε στην αποφυγή της ρήξης και στην αναζήτηση συμφωνίας μέχρις εσχάτων, ώστε να έχουμε τη λιγότερο επώδυνη λύση. Τόνισε ότι πρέπει να σχεδιάσουμε να πετύχουμε αργότερα τη βελτίωση της συμφωνίας με καλύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα