Κοντοπυρακης : οι πολιτικοι με κατεστρεψαν...

17:46 16/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Να τον αποδεσμεύσουν ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Μανώλης Κοντοπυράκης...
Ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της ακρόασης του αισθάνθηκε αδιαθεσία, αλλά σημείωσε ότι δεν θέλει -λόγω προσωπικών δεδομένων - να αναφέρει την ασθένεια του, τονίζοντας ότι ήταν εξαρχής επώδυνο να μεταφερθεί στη Βουλή.

Σχετικά με τα ζήτημα του Μνημονίου,
χαρακτήρισε άνευ αντικειμένου την παρουσία του στην Εξεταστική Επιτροπή, τονίζοντας ότι ο ίδιος έφυγε από την υπηρεσία στις 21 Οκτωβρίου του 2009, αλλά τα στοιχεία για το έλλειμμα της ίδιας χρονιάς ήρθαν στην Στατιστική Υπηρεσία τον Μάρτιο του 2010.

Πάντως, ο κ. Κοντοπυράκης απαντώντας σχετικά με το αν υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, υπογράμμισε ότι προσωπικά του γεννιούνται κάποια ερωτήματα από τη στιγμή που ενώ στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το έλλειμμα υπολογίζονταν τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 10%, τον Μάρτιο του 2010 υπολογίστηκε στο 13,5%.

Επίσης, χαρακτήρισε πρωτάκουστο ότι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του 2010 το έλλειμμα του 2009 αυξήθηκε από το 13,5% στο 15,5% όταν σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική μπορεί να αυξηθεί μόνο κατά 0,1% ή 0,2%.

Επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΛΣΤΑΤ δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτική και οι πολιτικοί τον κατέστρεψαν ηθικά, επιστημονικά και οικονομικά, χωρίς να προβεί σε διευκρινίσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα