Οι ήρωες του Αρκά παίρνουν… σάρκα και οστά στο θέατρο

15:51 15/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι δημοφιλέστατοι ήρωες του Αρκά, που έχουν συντροφεύσει τα τελευταία αρκετά χρόνια τους αναγνώστες εφημερίδων, καυτηριάζοντας την κοινωνικοπολιτική καθημερινότητα με μοναδικό τρόπο, παρουσιάζονται για δεύτερη χρονιά και επί σκηνής, σε μια ευρηματική παράσταση με τίτλο «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων».

Έτσι, ο δυστυχής Μπαμπάς Σπουργίτης με τον -κάτι παραπάνω από ζωηρό- γιο του, ο κακόμοιρος Ισοβίτης με τον μοχθηρό Μοντεχρήστο, ο υπομονετικός Θανατοποινίτης, η σεξομανής Λουκρητία με τον ευνούχο Καστράτο, οι κουτσομπόλες πελάτισσες του κομμωτηρίου και οι απρόβλεπτοι κατοικούντες σε κόλαση και

παράδεισο, όλοι τους ανεβαίνουν στη σκηνή και δίνουν ζωή στις ιστορίες που οι τελευταίες γενιές αγαπήσαμε μέσα από τα κόμικς.

Κι όμως, αν και το όλο εγχείρημα δεν είναι εύκολο, συναντάμε, στις τρεις πλέον διαστάσεις, τους χαρακτήρες όπως τους φανταζόμασταν εκτός σκίτσων. Ειλικρινείς, τολμηρούς, μαζί και φοβισμένους…
Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις ερμηνείες των ηθοποιών που φάνηκε ότι δεν ενδύθηκαν απλώς τους ήρωες, αλλά τους μελέτησαν εξονυχιστικά.

Στα συν της παράστασης και η εξαιρετική πρωτότυπη μουσική σύνθεση, balkan ήχου, που πλαισιώνει ιδανικά τον κόσμο του Αρκά.

Η παράσταση που προσφέρει άφθονο γέλιο στους θεατές σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις κάθε λογής φοβίες και τις ανάγκες τους, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που ήδη ξέρουν τη δουλειά του Αρκά, αλλά και σε όλους θέλουν να μπουν στον κόσμο των ηρώων του.

Εκεί κάπου θα συναντήσουν, λογικά, και τους ίδιους τους εαυτούς…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς – Μαρία Κακάρογλου
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτισμοί: Anti Steve
Βοηθός Σκηνοθέτη: ‘Ελενα Τυρέα
Γραφιστική Επιμέλεια/ Σχεδιασμός Αφίσας: Σοφία Αποστολοπούλου
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Κομμώσεις: Γιώργος Νικολαΐδης

Με τους: Δημήτρη Αγορά, Έλενα Αρβανίτη, Αλέξη Βιδαλάκη, Δημήτρη Κανέλλο, Στέφανο Κοσμίδη, Μαρία Μπαλούτσου, Χαρά Τσιτομενέα

Μέρες και ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15
Κυριακή στις 18:15

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ
Μειωμένο: 12,00 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ)
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ
Ατέλειες: 5,00 ευρώ

Αρκας Θέατρο

Θέατρο Σημείο
Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα 176 71
(Πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Τηλέφωνο: 210 922 9579
10.30 πμ-13.30 μμ & 17.30 μμ-21.30 μμ

The post Οι ήρωες του Αρκά παίρνουν… σάρκα και οστά στο θέατρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα