Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο Βασίλης Παπαδόπουλος

14:22 15/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Για λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση ήταν καταδικασμένος από το 2014 ο Βασίλης Παπαδόπουλος που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ως ο μεσάζων της Σαουδικής Αραβίας στη συμφωνία για την πώληση όπλων.

Όσον αφορά στην τελεδίδικη καταδίκη του Έλληνα επιχειρηματία, αυτή σχετίζεται με μία υπόθεση του 2003, οπότε το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα σε Ελλάδα

και Σερβία που συνεχίστηκε στην Ελβετία και ενεπλάκησαν ακόμη και εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ο Βασίλειος Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ – της οποίας ήταν νόμιμος εκπρόσωπος – ήταν εμπλεκόμενος και συνυπεύθυνος για διάπραξη λαθρεμπορίας ύψους 545.000 δολαρίων κατά την εισαγωγή μηχανημάτων στην Ελλάδα.

Το ΣΔΟΕ αποφάνθηκε πως πλήρωσαν δασμούς για πολύ χαμηλότερη αξία από την πραγματική, εμφανίζοντας πλαστό τιμολόγιο. Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε και σε δεύτερο βαθμό ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος βαρύνεται για το αδίκημα της λαθρεμπορίας και του επέβαλε πρόστιμα 340.000 ευρώ.

The post Καταδικασμένος για λαθρεμπόριο ο Βασίλης Παπαδόπουλος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα