Ο Βενιζέλος έβαλε φωτιά στα κυβερνητικά «τόπια»!

23:40 23/4/2013 - Πηγή: Aixmi

«Φωτιά στα τόπια» της κυβέρνησης έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο αλλά και στη ΔΗΜΑΡ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε να τεθεί τώρα και όχι τον Ιούνιο, στην τρόικα, το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ

στην εστίαση. Το επιχείρημά του είναι ότι τώρα που επιτυγχάνεται το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα, μπορεί να γίνουν βήματα ανακούφισης του λαού και τόνωσης της οικονομίας.

Το ερώτημα είναι γιατί πήρε σήμερα αυτή την πρωτοβουλία, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι θα θέσει το ζήτημα στα τέλη Μαΐου, όταν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος επειδή κάθε θετική εξέλιξη πιστώνεται στη ΝΔ, χωρίς να γίνεται καμιά μνεία στο δικό του έργο ως υπουργού Οικονομικών.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι οι τρεις αρχηγοί έχουν συμφωνήσει για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν, ενώ προσθέτουν με νόημα «βρήκαμε τον ΦΠΑ στο 23% και προσπαθούμε να τον μειώσουμε» - φράση που ερμηνεύεται ως έμμεση βολή εναντίον του.

Αλλά και από το επιτελείο του Φώτη Κουβέλη δηλώνεται έκπληξη για την πρωτοβουλία Βενιζέλου, καθώς -όπως αναφέρεται- όλοι οι χειρισμοί έχουν συμφωνηθεί από τους τρεις αρχηγούς…

Keywords
Τυχαία Θέματα