Ο Βαξεβάνης ζήτησε να συλληφθεί η Ζαχαράκη -Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ

10:34 4/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, με την οποία ζητούσε τη σύλληψή της στο πλαίσιο τού Αυτοφώρου, επειδή σε τηλεοπτική εκπομπή (στο Epsilon) τον αποκάλεσε «καταδικασμένο συκοφάντη».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι αστυνομικοί πήγαν δύο φορές στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη, η οποία απουσίαζε και προσήλθε λίγο αργότερα μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με επίσημη

ανακοίνωσή της μίλησε για «πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», χαρακτήρισε «πολιτική θέση και κρίση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όσα είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπός της και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή να πάνε τη συλλάβουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος, για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί, ανέφεραν οι ίδιες κομματικές πηγές.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι πρόκειται για «διένεξη ιδιώτη με εκπρόσωπο κόμματος» και σημείωσε ότι πέρασαν οι εποχές που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις. «Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια στη ΝΔ», πρόσθεσε.

Το Αυτόφωρο έληξε τα μεσάνυχτα και ο εισαγγελέας διέταξε να σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Από τη ΝΔ απάντησαν στην κ. Γεροβασίλη ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «δεν είναι ιδιώτης, αλλά βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης», πρόσθεσαν ότι «σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται» και επεσήμαναν ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ότι ζήτησε πολλές φορές, στην τηλεοπτική εκπομπή, να ανακαλέσει τον ισχυρισμό της η κ. Ζαχαράκη, αλλά δεν το έκανε. «Ας ζητήσει συγγνώμη, έστω και τώρα, και θα ανακαλέσω τη μήνυση», πρόσθεσε. Και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έστειλε την εκπρόσωπό της να τον συκοφαντήσει και μετά επέλεξε τον ρόλο του πολιτικού Χατζηχρήστου, μη αποδεχόμενη τις νομικές επιπτώσεις.

«Δεν έχω καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία», πρόσθεσε ο εκδότης του Documento. Προανήγγειλε δε ότι θα κινηθεί νομικά και εναντίον τού Κυριάκου Μηταοτάκη.

The post Ο Βαξεβάνης ζήτησε να συλληφθεί η Ζαχαράκη -Πόλεμος κυβέρνησης-ΝΔ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα