Ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί στο γραφείο του τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα

11:41 23/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέβη της Ελλάδας στην Άγκυρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με το CNN turk , χωρίς όμως να είναι γνωστός ο λόγος της κλήσης.

Λίγο νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχοίασε την πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια στο Ιόνιο: «Η Ελλάδα

συχνά κάνει τέτοιες ανακοινώσεις για να προκαλέσει ένταση ή λόγω λαϊκισμού. Ο λαϊκισμός γι αυτούς προηγείται της αλήθειας. Έτσι είναι η απαίτηση και της κοινής γνώμης. Σε μας και η κοινή γνώμη έχει λογική. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων» και πρόσθεσε: «Όταν όμως η Ελλάδα επιχείρησε να προκαλέσει ένταση, τους δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Για τα 12 μίλια υπάρχει η απόφαση του Κοινοβουλίου μας. Αυτές οι αποφάσεις ισχύουν.Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί αν θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τις συνομιλίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν δηλαδή με διπλωματία, ή με άλλον τρόπο».

The post Ο Τούρκος ΥΠΕΞ καλεί στο γραφείο του τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα