Μαλλιά-κουβάρια στη Βουλή για την ΕΡΤ – Παππάς: Έχει 1.000.000 τηλεθεατές

10:01 23/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε με αφορμή τη συζήτηση για την ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής.

«Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε. Ποιος από τους 1.000.000 τηλεθεατές που έβλεπαν χθες τη δημόσια τηλεόραση να πιστέψει τη ΝΔ;» κατηγορώντας τη ΝΔ

ότι έχει σοβαρό πρόβλημα χρονισμού, διότι επιλέγει να κλιμακώσει μια επίθεση στην κυβέρνηση γύρω από την ΕΡΤ, τώρα που πάει καλύτερα η δημοσια τηλεοραση.

«Αυτό αναγνωρίζεται και από τους τηλεθεατές! Καλό είναι, όταν ανεβαίνετε στο βήμα να μην λέτε ψέματα!. Η ΕΡΤ έκλεισε με 15% τηλεθέαση και τα τρία της κανάλια, βυθίστηκε στο 6% και τώρα η τηλεθέασή της έχει πάει στο 9%. Οι εκπομπές της κάνουν 20άρια, τα αθλητικά της γεγονότα, όσο και αν κάποια συμφέροντα στενοχωριούνται, πηγαίνουν στα 30άρια και 1.000.000 τηλεθεατές».

«Η ΝΔ δεν έχει μετανιώσει για το μαύρο στην ΕΡΤ, γι’ αυτό και απόψε ο κ. Βορίδης θεμελίωσε γιατί είναι συνταγματικά ορθό το κλείσιμο της ΕΡΤ και η κ. Ασημακοπούλου είπε πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Ό,τι κόψατε εσείς, το χτίζουμε εμείς, και σε αυτήν, και στην επόμενη 4ετία» είπε ο Νίκος Παππάς.

Σχετικά με την κριτική για το κόστος μισθοδοσίας, ενημέρωσε ότι «υπάρχει δίκη σε εκκρεμότητα που έχει πάρει 8 αναβολές για τα μπόνους που μοίραζαν διοικήσεις που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, «στο Μουντιάλ, ο Έλληνας τηλεθεατής είχε πρωτόγνωρες υπηρεσίες με την τεχνολογία της ΕΡΤ. Το site της ΕΡΤ έχει πάνω από 2.000.000 επισκέπτες τον μήνα. Τις ιστοσελίδες έχουν επισκεφθεί 7,5 εκατομμύρια χρήστες και πολύ περισσότερο νεανικό κοινό, 15 εκατομμύρια θεάσεις αγώνων. Όλοι οι δείκτες επισκεψιμότητας, είχαν άνοδο από 140% έως 700%».

«Μόλις χθες, τους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους είδαν πάνω από 1.000.000 άνθρωποι στην ΕΡΤ. Τι θα τους πούμε; Να πάει 1,5 ευρώ το τέλος για την ΕΡΤ και όποιος γουστάρει τηλεόραση, να πάει στη συνδρομητική; Είναι μια άποψη που έχετε διατυπώσει. Δηλαδή να μην έχει κανένα ρόλο η ΕΡΤ σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα», σχολίασε επίσης ο κ. Παππάς και τόνισε ότι και τα μεγάλα γεγονότα των παγκόσμιων εξελίξεων, η ΕΡΤ τα αναπαρήγαγε σε πραγματικό χρόνο, την ίδια ώρα που «οι άλλοι αγρόν ηγόραζαν».

Ακολούθησε αντεπίθεση από τους βουλευτές της ΝΔ. Από την πλευρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολίασε: «Στηρίζουμε τη δημόσια τηλεόραση και πιστεύουμε ότι ο ρόλος της είναι σημαντικός για την κοινωνία και τη δημοκρατία. Δυστυχώς όμως σήμερα η ΕΡΤ λειτουργεί ως φερέφωνο κυβερνητικής προπαγάνδας». «Η ΕΡΤ σήμερα δεν είναι, ούτε δημόσια, ούτε τηλεόραση. Είναι άλλο χαράτσι», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο κομματικής προπαγάνδας.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν και στα ζητήματα διαχείρισης και διαφάνειας στα οικονομικά της ΕΡΤ. «Χρησιμοποιείτε πολλά χρήματα για να αμείψετε ανθρώπους της αρεσκείας σας», ανέφεραν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Νίκος Φίλης, αν μη τι άλλο μίλησε με ειλικρίνεια», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι ανέκαθεν η κρατική τηλεόραση δεχόταν πυρά για τις παθογένειές της, αλλά, όπως τόνισε, αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας με την ΕΡΤ, δεν έχουν ξαναγίνει, όπως δεν έχει ξαναγίνει τέτοια κακοδιοίκηση και ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο απαξιωμένο το προϊόν της ΕΡΤ στη συνείδηση των πολιτών.

«Εσείς ο ίδιος έχετε εξελιχθεί στον μεγαλύτερο κανίβαλο στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης», ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη απευθυνόμενη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Η βουλευτής κατήγγειλε ότι η προπαγάνδα και οι ύβρεις σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, βρίσκονται διαρκώς στα τραπέζια των συσκέψεων στην ΕΡΤ και βρίσκουν τη συνέχεια τους στον αέρα. Η βουλευτής της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την προπαγάνδα για το μαύρο στην ΕΡΤ, έχει επιβάλει διαρκές μαύρο στη δημόσια τηλεόραση. Κάλεσε επίσης τον υπουργό να εξηγήσει, γιατί απομακρύνθηκαν 13 άνθρωποι που ο ίδιος έχει διορίσει.

Πηγή: ΑΠΕ

The post Μαλλιά-κουβάρια στη Βουλή για την ΕΡΤ – Παππάς: Έχει 1.000.000 τηλεθεατές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα