Το Αφρίν έπεσε! Οι Τούρκοι μπήκαν στην κουρδική πόλη!

10:14 18/3/2018 - Πηγή: Armynow

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ο τουρκικός στρατός εισέβαλε τελικά στο Αφρίν. Στο δρόμο της προσφυγιάς βγαίνουν χιλιάδες Κούρδοι.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική, ανακοίνωσε

σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται”, στην Αφρίν, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το Kurdistan 24 στο twitter:

#BREAKING: Turkish forces and Free Syrian Army (FSA) enter the center of #Afrin: Syrian Observatory#TwitterKurds #Syria #Turkey pic.twitter.com/tl3d6sfMwC

— Kurdistan 24 English (@K24English) 18 Μαρτίου 2018

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Το Αφρίν έπεσε! Οι Τούρκοι μπήκαν στην κουρδική πόλη! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Αναζητήσεις
επεσε το αφριν
Τυχαία Θέματα