Μήνυμα Σολτς: Μεταρρυθμίσεις για να ελαφρυνθεί το χρέος

21:04 17/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι από τη συνέχιση ή όχι των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και μετά τη λήξη τού μνημονίου τον προσεχή Αύγουστο θα εξαρτηθεί το εάν θα υπάρξει αισθητή ελάφρυνση χρέους, έστειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών τής Γερμανίας, Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung, ο διάδοχος τού Βόλφγκαγκ Σόιμπλε τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση και

οι πολίτες ακολουθούν τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και η εξέλιξη αυτή δίνει αφορμή για αισιοδοξία». Και πρόσθεσε: «Επ’ αυτού θα παραμείνουμε (με την ελληνική κυβέρνηση) σε διάλογο, για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει την μεταρρυθμιστική πολιτική. Από αυτό εξαρτάται εάν θα υπάρξει αισθητή ελάφρυνση χρέους».

Σε ό,τι αφορά την ανησυχία των Γερμανών πολιτών για τον κίνδυνο μιας αναδιανεμητικής Ευρώπης με κοινή ανάληψη ευθύνης ο Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Είναι γεγονός ότι η Γερμανία ήδη σήμερα συμβάλλει με ένα τεράστιο ποσό στην αλληλέγγυα χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού. Αλλά και οι δικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε για όλους. Ένας Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αυτό δεν αλλάζει από το σε ποιο κόμμα ανήκει», είπε με νόημα.

Μήνυμα Σολτς: Μεταρρυθμίσεις για να ελαφρυνθεί το χρέος

The post Μήνυμα Σολτς: Μεταρρυθμίσεις για να ελαφρυνθεί το χρέος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα